Aplicacions Solars
Energia solar fotovoltàica en xarxa

SERVEIS

block Inici | Serveis | Energies renovables | Energia Solar | Solar Fotovoltaica | en xarxa

ENERGIA SOLAR FOTOVOLTAICA EN XARXA

Segons el Reial Decret 436 publicat el dia 27 de març de 2004 al Butlletí Oficial de l’Estat, qualsevol persona física o jurídica pot ser productora d’electricitat per compte propi i vendre-la a la xarxa elèctrica convencional. Les companyies elèctriques estan obligades per llei a comprar tota la producció obtinguda, tarificada mitjançant un comptador de venda a un preu d’un 575 % de la tarifa base durant els primers 25 anys, i del 460% durant la resta de la vida útil de la instal·lació. Aquesta tarifa base oscil·la en funció de les condicions del mercat, per la qual cosa és millor consultar-la sempre que ens sigui necessari de fonts oficials.

 

plaques solars en xarxa
plaques solars amb seguidor
Plaques solars en xarxa amb seguidor

 

El funcionament de la instal·lació és senzill. Partim d’un generador fotovoltaic, format per un conjunt de pannells solars fotovoltaics, que reben l’energia del sol, i generen electricitat en corrent continu que posteriorment es transformarà, gràcies a l’ondulador o inversor, en corrent altern, que és el tipus indicat per poder-lo subministrar directament a la xarxa elèctrica i el comptador de compra-venda, que registra l’electricitat generada d’origen fotovoltaic i el consum del propi sistema electrònic.

 

Només combinant-hi un element tant senzill com els seguidors solars, es pot produir fins a un 30% més d’energia amb la mateixa instal·lació.

 

La vida útil total estimada d’una instal·lació d’energia solar muntada per Aplicacions Solars, S.L., es situa entre els 30 i els 40 anys.

 

Els costos de producció de l’energia elèctrica van en augment any rere any i, a la vegada, augmenta la demanda mundial a causa del desenvolupament industrial i el consum desmesurat de la societat.  Això fa que la tarifa base elèctrica, que es revisa anualment, vagi sempre en augment i que, per tant, instal·lar energia solar fotovoltaica esdevingui un negoci molt atractiu, tant actualment com de cara al futur. Arribant a rendibilitats de l’11% anual.

 

Els nostres experts s’encarreguen de tots els tràmits que pot comportar una instal·lació fotovoltaica: tramitació de permisos i legalitzacions amb els diferents organismes: companyia elèctrica, Departament de Treball i Indústria, ajuntaments i consells comarcals, entre altres, així com l’estudi de línies de finançament per part d’entitats bancàries.

 

Segons el RD 661/07 publicat el dia 25 de maig al Butlletí Oficial de l’Estat, qualsevol persona física o jurídica pot ser productora d’electricitat per compte propi i vendre-la a la xarxa elèctrica convencional.
Les companyies elèctriques estan obligades per llei a comprar tota la producció obtinguda, a través de l’aplicació d’una tarifa regulada en funció de la potència fotovoltaica instal·lada i d’una actualització anual de la retribució indexada a l’IPC (Índex de Preus al Consum):
IPC – 0,25 fins al 2012
IPC – 0,5 a partir del 2012”

 

pdf Tarifes fotovoltàiques
 
xhtml vàlid css vàlid Nivel A de Conformidad
 

C/Viladordis, 29 - 08241 - Manresa - Tel. 93 874 56 58 - Fax 938 745 946 - comcacoerciacacol@acacoplicacacosolcacoars.cocacom