Aplicacions Solars
Instal·ladors de circuits d'energia geotèrmica

SERVEIS

block Inici | Serveis | Energies renovables | Energia Geotèrmica

ENERGIA GEOTÈRMICA

L’energia geotèrmica es basa en aprofitar la capacitat de la terra d’absorbir i cedir gran quantitat de calor, mantenint-se a temperatura gairebé constant al llarg de l’any.

esquema d'ina instal·lacióUna part important de l'energia que prové del Sol i arriba a la Terra, és absorbida per l'escorça terrestre en forma de calor. La gran massa de la Terra fa que la temperatura del subsòl, a partir d'uns 2 metres de profunditat, es mantingui pràcticament constant durant tot l'any; aquesta temperatura varia segons les característiques del terreny i la radiació solar pròpia de la regió. A Espanya, un país amb una gran radiació solar, la temperatura del terra a profunditats de més de 2 metres és relativament alta (al voltant de 15 ºC).

Així doncs, podem considerar el subsòl a petites profunditats com a font de calor (energia), totalment renovable i inesgotable. Mitjançant un sistema de captació adequat i una bomba de calor geotèrmica, s’aconsegueix transferir calor d'aquesta font de 15 graus (subsòl) a un altre de 50 graus (acumulador ACS o circuit d’aigua), per ser utilitzada en la calefacció domèstica i/o l'aigua calenta sanitària d'ús a l’habitatge.

 

instal·lació dels circuits d'energia geotèrmicaLa mateixa bomba de calor pot absorbir calor de l’ambient a 40 graus i transferir-lo al subsòl amb el mateix sistema de captació, això implica que el sistema pot solucionar la calefacció domèstica i la refrigeració. És a dir, l’habitatge té una sola instal·lació per la seva climatització total.

El rendiment energètic d'un sistema de climatització, utilitzant com a font de calor el subsòl a 15 graus, és de com a mínim del 450% escalfant i del 600% refredant. Això és possible ja que no es genera tota la calor, sinó que la major part només es transfereix d'una font a una altra.

 

L’eficiència del sistema representa en el procés de calefacció un estalvi de més del 75%, garantint un funcionament fiable i eficient.

 

 
 
xhtml vàlid css vàlid Nivel A de Conformidad
 

C/Viladordis, 29 - 08241 - Manresa - Tel. 93 874 56 58 - Fax 938 745 946 - comcacoerciacacol@acacoplicacacosolcacoars.cocacom