Aplicacions Solars
Energia biomassa a partir de residus agrícoles i forestals

SERVEIS

block Inici | Serveis | Energies renovables | Energia Biomassa

ENERGIA BIOMASSA

instal·lació dels circuits d'energia geotèrmicaEl terme biomassa es refereix al conjunt de tota la matèria orgànica d’origen vegetal o animal, que inclou els residus que procedeixen de la transformació natural o artificial. D’aquesta manera s’inclouen dins del terme biomassa  els residus agrícoles i forestals, els cultius dedicats a la generació de combustibles i els gasos procedents de la descomposició de la matèria orgànica.


L’aprofitament d’aquest tipus d’energia renovable contribueix notablement a la millora i conservació del medi, ja que no té un impacte mediambiental significatiu, atès que el CO2 que s’allibera a l’atmosfera durant la combustió ha estat prèviament captat pels vegetals durant el seu creixement; per tant, el balanç final és neutre.


Ara bé, cal no oblidar que la biomassa serà una font d’energia renovable, sempre i quan es faci una explotació controlada dels recursos naturals, permetent que el seu ritme de creixement anual sigui igual al nostre ritme de consum. Així, es fomenten els treballs forestals de neteja i gestió dels boscos, fent possible que la gent pugui viure d’aquestes tasques i evitant l’excés de combustible que suposa un risc elevat d’incendi al bosc mediterrani.

 

De la mateixa manera, és important que l’origen d’aquesta biomassa estigui a prop del punt de consum, per evitar el cost energètic.
 
 
xhtml vàlid css vàlid Nivel A de Conformidad
 

C/Viladordis, 29 - 08241 - Manresa - Tel. 93 874 56 58 - Fax 938 745 946 - comcacoerciacacol@acacoplicacacosolcacoars.cocacom