Aplicacions Solars
ensenyament i la divulgació de les Energies Renovables

SERVEIS

block Inici | Serveis | Educació ambiental

EDUCACIÓ AMBIENTAL

Des del 2001, Aplicacions Solars, SL, és l’empresa encarregada de dur a terme el monitoratge de la Mostra d’Energies Renovables de la Diputació de Barcelona, amb el qual s’incideix en l’ensenyament i la divulgació de les Energies Renovables, en diversos àmbits i nivells com ensenyament primari, sencundari, centres de formació professional i públic general.

 

Aquesta mostra consisteix en un equipament que reprodueix l'aplicació de l’energia solar (tèrmica i fotovoltaica aïllada) i eòlica en un habitatge equipat amb els aparells i electrodomèstics més usuals i en el qual es pot observar l'ús racional i l'aprofitament d'aquestes energies. El públic al qual va dirigit la mostra és molt ampli: des d’escoles, les quals ocupen la major part de la graella en què la mostra està en actiu, particulars, instal·ladors i resta de públic general.

 

En quant als grups escolars, se’ls proporciona un monitoratge exclusiu i adaptat en funció del nivell i coneixements, a través del qual poden experimentar i observar en viu els diferents elements de la instal·lació, així com diverses joguines i altres aparells que aprofiten aquestes tecnologies renovables.

 

Exemple d’algunes actuacions a la mostra d’energies renovables


ensenyament a escoles de les Energies Renovables
Exemple pràctic d’energia solar tèrmica

 

divulgació de les Energies Renovables
El joc de l’estalvi energètic

 

construcció de l'escalfaentrepans

Construcció d'un "escalfa-entrepans"

 

Així mateix, en el camp de l’educació ambiental, Aplicacions Solars, SL, col·labora amb l’Associació Cultural La Casa de les Formigues, formada per professionals de l’àmbit educatiu, que realitza activitats educatives per a totes les edats, amb la finalitat de treballar els valors humans per a construir una societat més digna, justa i solidària. Les activitats que es duen a terme conjuntament amb Aplicacions Solars, SL, van dirigides a centres d’ensenyament primari i secundari, i tenen relació directa amb les energies renovables i l’estalvi i eficiència energètica. Des del 2004 fins a l’actualitat.

 

Una de les activitats més atractives i que més agraden als nens i nenes és la confecció d’un “escalfaentrepans”, que consisteix en un forn solar molt senzill ideat per escalfar diversos tipus d’aliments, com ara entrepans, xocolata, begudes, etc., gràcies a l’energia del sol.

 

 

 
 
xhtml vàlid css vàlid Nivel A de Conformidad
 

C/Viladordis, 29 - 08241 - Manresa - Tel. 93 874 56 58 - Fax 938 745 946 - comcacoerciacacol@acacoplicacacosolcacoars.cocacom